Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Πρόγραμμα/ 1ο Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής

1ο Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



Τα εργαστήρια, οι δράσεις, οι συναυλίες και ο χορός του 1ου Σχολικού Street Festival Τέχνης και Αποδοχής

Εργαστήρια καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ
1. Κέντρο Πρόληψης Αθηνά Υγεία: «Σήμερα είμαστε όλοι εδώ»
2. Action Aid : «Γκρεμίζοντας τους τοίχους» σύντομη δράση με τους διερχόμενους επισκέπτες.

3. Roots & Shoots : «Πλέκοντας το δίχτυ του Roots&Shoots»
Έχει αντίκτυπο μια δίκη μας θετική σκέψη-απόπειρα-προσπάθεια στη διαμόρφωση και βελτίωση των συνθηκών για ανθρώπους, ζώα και περιβάλλον σε όλο το κόσμο; Τελικά συνδεόμαστε όλοι μεταξύ μας; Μπορούμε να δικτυωθούμε ακόμα και αν μας χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα; Ακόμα και αν δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ μεταξύ μας; Ελάτε να μας γνωρίσετε και να απαντήσουμε μαζί σε αυτό!

4. ΖΩ.Ε.Σ. : Ζωοφιλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μέσα από διάφορες δραστηριότητες Από μουσικοκινητικές δραστηριότητες, face painting, μυθοπλασία και πολλά άλλα για όλους τους μικρούς μας φίλους!
5. Ash In Art : Εικαστικό Εργαστήρι-Δημιουργία κολάζ
Σε ένα μεγάλο πάγκο δάσκαλοι εικαστικών του Ash In Art θα μοιράζουν σε όλους χαρτόνια, χαρτονάκια, φύλλα, ψαλιδάκια ασφαλείας και έντυπα περιοδικά σε όποιο παιδί ή ...μεγάλο παιδί θέλει να δημιουργήσει το δικό του κολλάζ. Με μερικές πρακτικές συμβουλές θα δημιουργήσετε ένα μικρό έργο τέχνης, θα το διασκεδάσετε και αν θέλετε θα το εκθέσετε στο ειδικό ταμπλό που θα υπάρχει στο χώρο για να το απολαύσουν όλοι οι φεστιβαλιστές!

6. Θεατρικά παιχνίδια, εικαστικά έργα, ταινίες, δραστηριότητες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή από τα σχολεία που θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

7. Ani-Mate & Meet the Other : Ani-mate!
Οι μικροί επισκέπτες μπορούν να πειραματιστούν με πλαστελίνες, κατασκευές, ζωγραφιές και τεχνικές animation!

8. Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity (Generation 2.0 RED) : Το Ηφαίστειο της Διαφορετικότητας
Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων για παιδιά, με στόχο την κατανόηση και την εξοικείωση των μαθητών με έννοιες όπως αυτήν της διαφορετικότητας, της διαπολιτισμικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι παίκτες καλούνται να μετακινηθούν πάνω σε έναν παγκόσμιο χάρτη απαντώντας ερωτήσεις γνώσεων για διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες, δικαιώματα και παραδόσεις, ώστε να γίνουν Πολίτες του Κόσμου!
Εργαστήρια Συγκεκριμένης Χρονικής Διάρκειας * :
*θα πραγματοποιηθούν μεμονωμένα τις συγκεκριμένες ώρες

1. Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση : Θεατρικό Εργαστήριο 20-25 ατόμων «Μπορώ να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα;»
Μέσα από την φαντασία και τη φόρμα του θεάτρου θα προσπαθήσουμε να οραματιστούμε, , το παρόν και το μέλλον του εαυτού και του κόσμου μας, διερευνώντας τα παρακάτω ερωτήματα: Μπορώ να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα; Και αν ναι πως ονειρεύομαι τον εαυτό μου και τον κόσμο; Τι θα άλλαζα σε αυτόν αν είχα μαγικές ικανότητες; Πως θα τον άλλαζα αν δεν είχα; Το εργαστήριο γίνεται στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί» του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Ώρες: 17:00-19:00

2. Έλλη Θολούλη : «Παιχνίδια έκφρασης και αποδοχής συμπόνιας»
Eργαστήριο: Παιχνίδια έκφρασης και αποδοχής Συμπόνιας
Τι είναι η συμπόνια; Πώς μπορώ να την εκφράζω στον εαυτό μου και στους άλλους; Η ψυχολόγος και καλλιτέχνης Έλλη Θολούλη και οι φίλοι σας προσκαλούμε να ενημερωθείτε για τον καταστατικό χάρτη της συμπόνιας Charter for Compassion και να παίξετε παιχνίδια συμπόνιας μέσα από την τέχνη και το σώμα.
Ώρες: 17:00 με 19:00

3. Μουσικό Σχολείο Ίλιου : ACT-RECYCLE-PLAY MUSIC
Η Περιβαλλοντική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Ιλίου θα παρουσιάσει ένα εργαστήρι κατασκευής μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά για ηλικίες 7-15 ετών. Κατά τη διάρκεια της δράσης θα μοιραστούν καραβάκια με μηνύματα αλληλεγγύης και ενεργού πολιτειότητας στους συμμετέχοντες του φεστιβάλ.
Ώρες :17.00-18.30

4.Ελληνικό Παιδικό Μουσείο : «Ένας κόσμος, μια γιορτή!» (εικαστικό εργαστήρι)
Με ποιον μπορούμε να μεταμορφώσουμε τρόπο έναν μονότονο λευκό καμβά σε ένα χαρούμενο κόσμο γεμάτο από χρώματα, διαφορετικές σκέψεις, απεριόριστη φαντασία και ποικίλα συναισθήματα! Μικροί και μεγάλοι αποτυπώνουμε και φιλοτεχνούμε με το δικό μας ξεχωριστό τρόπο τον κόσμο μας και σας περιμένουμε σε μία μεγάλη γιορτή που είμαστε όλοι καλεσμένοι!
Ώρες : 17:00-19:30


5. Εργαστήριο Διαπολιτισμικής Χορωδίας Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ διοργανώνουν δύο εργαστήρια χορωδιακού τραγουδιού μισής ώρας το καθένα. Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά στους ενήλικες συμμετέχοντες και επισκέπτες του φεστιβάλ και κυρίως μετανάστες, πρόσφυγες ή ημεδαπούς της Αθήνας αλλά και Έλληνες πολίτες. Το εργαστήριο αποτελεί ένα ενδεικτικό δείγμα της δουλειάς της Διαπολιτισμικής χορωδίας στις εβδομαδιαίες συναντήσεις της στους χώρους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κι έχει σα στόχο να συνδυάσει τα παραδοσιακά τραγούδια από τις χώρες προέλευσης των συμμετεχόντων με το χορωδιακό ρεπερτόριο καθώς και να αποτελέσει χώρο δημιουργίας, έκφρασης και κοινωνικής δικτύωσης των συμμετεχόντων.
Ώρες εργαστηρίων: 17:30 έως 18:00 και 18.30 έως 19:00

Με την υποστήριξη του τμήματος Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ.
Με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

6. Δίκτυο Τέχνης και Δράσης : « Μονοπάτι του Κόσμου»
Χρήση μοτίβων- συμβόλων διαφορετικών πολιτισμών εφαρμοσμένων στο κλασσικό αιγαιοπελαγίτικο μονοπάτι. Πρόκειται για ένα εργαστήριο με κιμωλίες σε χαρτί του μέτρου!
Ώρες : 18:00-19:30

7. Αντώνης Παπαθεοδούλου: Mια ξεχωριστή πειρατική αφήγηση με origami, σχοινιά, πολύ γέλιο και κατασκευή πειρατικού σπαθιού
Ώρα: 18:30-19:30

8. Abada Capoeira : Εργαστήριο χορού
Θα γίνει Roda de Capoeira και Samba de Roda, ομαδική προπόνηση για όλους, Καποερίστες και μη Καποερίστες.
Σκοπός της είναι η διάδοση και ανταλλαγή πολιτισμού και ιδεών διαφορετικών πολιτισμών και κοινωνικών στρωμάτων, διαμέσου της τέχνης επιθυμεί να διδάξει αξίες, σεβασμό και αποδοχή του διαφορετικού!

Ώρες : Θα ανακοινωθεί λίγο πριν την έναρξη

9. Xορός από τον Σύλλογο Γεωργιανών

Ώρες : Θα ανακοινωθεί λίγο πριν την έναρξη

Επιπλέον :

Υπαίθρια έκθεση με έργα του Mhamad Nakam
Έκθεση Φωτογραφίας από : Μαρίβα Ζαχάρωφ

Παρέλαση από το Μοναστηράκι στο Φεστιβάλ, που θα οδηγήσουν οι QUILOMBO και οι Abada Capoeira μετά τις 20:00.
Τα μουσικά σχήματα Babu Gaye, JUSU FOLI SAFARA DJEMBE, FRoOTs SaLaD, The Bad Slide Stam θα πλημμυρίσουν τον χώρο με μουσικές από τις 21:30 μέχρι τις 24:00.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον Δήμο Αθηναίων, τον Συνήγορο του Πολίτη/Συνήγορο του Παιδιού και από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Συμμετέχουν  τα σχολεία : Μουσικό Σχολείο Ιλίου, 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, 2ο Γυμνάσιο Αλίμου, 49ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, 7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων, 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου και η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων .

Και οι οργανώσεις : ΑΡΣΙΣ/Κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων , Ανοικτό Σχολείο Mεταναστών Πειραιά, Άνεμος Ανανέωσης-Welcommon, ΑRT TUTU, Αngels, Δείπνο αγάπης, ROADS, Εργαστήριο φωτογραφίας 18 Άνω, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, ΖΩ.Ε.Σ., Το Πολύχρωμο Σχολείο (μαζί τους και οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο και η Colour Youth), Πρόσκοποι-Ενεργοί Πολίτες του Κόσμου,  Σκασιαρχείο, Σύλλογος Γεωργιανών, η FAiR TRADE Hellas και η Aeiforum (Αειφόρουμ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής 2020

Φέτος περισσότερο ίσως από άλλες φορές υπάρχει η ανάγκη να βγούμε με τα παιδια μας, οι δάσκαλοι και οι γονεύς στον δρόμο. Όταν εννοω δρόμ...