Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Συμμετοχές μουσικών/2ο Street Art Festival

2ο Σχολικό Street  Festival Τέχνης και Αποδοχής
2 Ιουνίου 2018/Αθήνα


Συμμετοχές μουσικών:




Magic De Spell


Oι Magic De Spell έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα το 1980 σαν αγγλόφωνη μπάντα. Το 1981 κυκλοφόρησαν το EP "Nighmare" στην ανεξάρτητη εταιρεία “Happening”.

Ακολούθησε η συμμετοχή τους στη συλλογή “Happening ΄82”.
Στην συνέχεια, οδήγησαν τον ήχο τους σε πιο dark wave μονοπάτια και κυκλοφόρησαν τα albums “A Body In A Snare”, “Kiss The Mirror”, “Cpt Blind”, “A Story (The Best And The Rest)”. Το 1992 συμμετέχουν στο LP – συλλογή “ΡΟΔΟΝ Live”.
Η ελληνόφωνη περίοδος του γκρουπ άρχισε το 1993 με το άλμπουμ “Διακοπές στο Sarajevo" (Warner music), σε παραγωγή του JJ Burnell (μπασίστα των "Stranglers").
Έγιναν ευρύτερα γνωστοί με τη διασκευή τους στο τραγούδι του Γ. Ζαμπέτα “Ο Μαθητής” (Α' πανευρωπαϊκό βραβείο low budget videoclip το 1994) και στη συνέχεια χάρη στο αντιπολεμικό τραγούδι τους “Sarajevo (Φώναξε)”.
Στο τέλος του 1995 κυκλοφόρησαν το δίσκο “ Νιψον Ανομήματα Μη Μόναν Όψιν”, ενώ το 1997 εκδίδουν το mini άλμπουμ “Ο Φόβος Έχει Όνομα”, που περιέχεται και η διασκευή της “Mπαταρίας” του Νικόλα Άσιμου. Τον Ιούνιο του 1998 κυκλοφορεί το άλμπουμ “Τραμπάλα Στις Ταράτσες Ετοιμόρροπων Σπιτιών” που περιέχει το “Εμένα Οι Φίλοι Μου” σε ποίηση της Κατερίνας Γώγου και το Μάρτιο του 2000, το “Κόκκινο”. Μελοποιούν το ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη ”Gala” και διασκευάζουν το “Βιετνάμ γιε γιε” του Διονύση Σαββόπουλου.

Το 2002, στην περιοδεία τους περιλαμβάνουν και τη Γερμανία.
Στις 29 Ιουνίου 2005 γίνεται μεγάλη συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού για τα 25 χρόνια των Magic de Spell, ενώ μέσα στο 2005 κυκλοφορεί το άλμπουμ "Ο Τελευταίος Επιζών".
Το 2009 έρχεται νέος δίσκος με τίτλο "ΟΚ Πατέρα", που περιέχει τη διασκευή τους στον "Κυρ Παντελή" του Πάνου Τζαβέλλα καθώς και η τριπλή συλλογή "Τέρμα Το Διάλειμμα", που περιλαμβάνει πέντε δίσκους από την αγγλόφωνη και την ελληνόφωνη περίοδο του γκρουπ.
Το 2011 κυκλοφόρησε το επετειακό βινύλιο άλμπουμ "Nightmare 30th Anniversary Edition" από την "Geheimnis Records", ενώ το 2013 έρχεται η συμμετοχή στη συλλογή "Μια Απάντηση", με το τραγούδι τους, "Το Καθεστώς Των Αριθμών"
Το 2014 έρχεται το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο "Πρόγονε Πίθηκε, Εσύ Τι Λες;" σε συνεργασία με το Γιάννη Παλαμίδα. Εκεί μελοποιούν το ποίημα "Στο Όνομα Εκείνων" του ποιητή από το Ελ Σαλβαδόρ Roque Dalton και διαμορφώνουν τη μουσική συλλογικότητα "21st Century Darkness".
Το Δεκέμβριο του 2015 επανεκδίδεται σε βινύλιο το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος "A Body In A Snare" και λίγο αργότερα το δεύτερο, "Kiss The Mirror".
To 2018 κυκλοφορούν το digital single "Γιάννη...". Στο βίντεο κλιπ (σκηνοθεσία Νίκος Σούλης) συμμετέχουν πολλές προσωπικότητες της ελληνόφωνης ροκ σκηνής. Ξεχωρίζει η παρουσία του Δημήτρη Πουλικάκου.
Από τη δημιουργία τους μέχρι και σήμερα, οι Magic de Spell συνεχίζουν να δίνουν συναυλίες σ' ολόκληρη την Ελλάδα και στην Κύπρο, με πάνω από χίλιες ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους.

Magic de Spell line up:
Θοδωρής Βλαχάκης - drums,
Δημήτρης Μποτής - keyboards,
Γιώργος Αρχοντάκης - μπάσο,
Γιώργος Λαγγουρέτος - φωνή,
Βαγγέλης Θεοδωράκης - κιθάρες.


Daudah Conteh

Ο Dauda Conteh κατάγεται από την Σιέρρα Λεόνε της δυτικής Αφρικής. Από μικρή ηλικία υπήρξε μέλος του National Dance Troupe of Sierra Leone, με το οποίο έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Αφρική (Γκάμπια, Σενεγάλη, Γκάνα), στην Ευρώπη (Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία), και στην Τουρκία. Είναι χορευτής (αφρικάνικος χορός, σύγχρονος, ακροβατικά) και κρουστός (djembe, doundoun). Τα τελευταία χρόνια ζει στην Ελλάδα και εργάζεται ως δάσκαλος αφρικάνικου χορού ( H Συμμορία του Ήλιου, Χορόγραμμα) και ως κρουστός σε μαθήματα αφρικάνικου χορού, σε παιδιά και σε ενήλικες. Έχει συμμετάσχει στα «Ιερά Τύμπανα της Γης», στο Θέατρο Δόρα Στράτου, 2012-13 (χορός, ακροβατικά), στη παράσταση «The Quiet Voice” της Ερμίρα Γκόρο ως χορευτής (σύγχρονο) και ως κρουστός (μουσική επιμέλεια-Νίκος Κυπουργός)και σε πολλές άλλες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα (Θέατρο Σημείο, Bollywood Festival 2014, Byron College Cultural Festival, Fringe Festival, κα) Είναι μέλος της μουσικοχορευτικής ομάδας Troupe Emma Ya και ένας από τους βασικούς ιδρυτές του συλλόγου Watoto Africa.

Μαρία Λατσίνου & Mokita


Το σχήμα δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2012 από τον Χρήστο Αλεξόπουλο και τη Μαρία Λατσίνου οι οποίοι αποφάσισαν να συνεργαστούν με άξονα να δημιουργήσουν ένα σχήμα το οποίο θα συνδύαζε στοιχεία από φαινομενικά ετερόκλητα είδη (ροκ, jazz, παραδοσιακή μουσική) σε ένα δημιουργικό συγκερασμό ο οποίος – γιατί όχι; - θα αποτελούσε μία πρόταση ανανέωσης για το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.
Ακολούθησαν ζωντανές εμφανίσεις (2013-2014) και μέσα από αυτήν την ζύμωση το σχήμα οδηγήθηκε στην ηχογράφηση και κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ «Μια Ανάσα Δρόμος» (Puzzlemusik), το οποίο παρουσιάστηκε πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία σε μια sold-outεμφάνιση στο Θέατρο Πόρτα τον Απρίλιο του 2015.
Το ντεμπούτο άλμπουμ πήρε εξαιρετικές κριτικές, βρέθηκε στη λίστα των κριτικών του Avopolis με τα 20 καλύτερα άλμπουμ του 2015, ενώ το τραγούδι «Χαμένη Γενιά» βρήκε το δρόμο του στο ραδιόφωνο. Ακολούθησε νέα σειρά συναυλιών μέσα από τις οποίες το σχήμα άρχιζε να κατασταλάζει ακόμη πιο συγκεκριμένα στον ιδιαίτερο ήχο του. Πράγμα που αποτυπώθηκε στο live άλμπουμ «Μια Ανάσα Μετά:Liveστο ΙΛΙΟΝ plus» (Puzzlemusik, 2017) το οποίο – αν και live άλμπουμ - περιείχε κυρίως καινούργιο υλικό.
Πλέον τα μέλη του σχήματος είχαν σταθεροποιηθεί: Μαρία Λατσίνου (φωνή), Χρήστος Αλεξόπουλος (πιάνο, πλήκτρα), Γιώργος Ανδρουλάκης (κρητική λύρα με συμπαθητικές χορδές), Βάσω Μιχαηλίδου (ακορντεόν), Γιώργος Λιάπης (ηλ.μπάσο) και Φοίβος Βαλαβάνης (τύμπανα).
Το καλοκαίρι του 2017 η ομάδα των μουσικών βρέθηκε σε μια αγροικία στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, έστησε στούντιο και ηχογράφησε μέσα σε 6 ημέρες τα τραγούδια του τρίτου του άλμπουμ «Λάρυμνα» που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2018 από την Puzzlemusik.
Τα δύο πρώτα άλμπουμ είχαν κυκλοφορήσει κάτω από το όνομα «Μαρία Λατσίνου» ενώ το «Λάρυμνα» είναι το πρώτο που κυκλοφόρησε κάτω από το όνομα «Μαρία Λατσίνου&Mokita» υπογραμμίζοντας έτσι το γεγονός ότι η σύνθεση του σχήματος έχει πλέον σταθεροποιηθεί.
Ροκ χωρίς κιθάρα (κι όμως γίνεται) jazz πινελιές, περιστασιακές αναφορές στην παράδοση και μια ενοποιητική αύρα θεατρικότητας. Η συνεργασία της Μαρίας Λατσίνου με τον συνθέτη Χρήστο Αλεξόπουλο αποτελεί πρόταση ανανέωσης για το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.



Νίκος Γιακουμάκης


O Νίκος Γιακουμάκης (Tntsokin) είναι συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής.
Έχει σπουδάσει πιάνο και γνωρίζει κιθάρα και drums. Αποφοίτησε από το παιδαγωγικό δημοτικής εκπαίδευσης το 2005 και έκτοτε ασχολείται με τις 2 του αυτές αγάπες! Διδασκαλία και μουσική.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Δ.Ο.Γ.Μ.Α. (ελληνόφωνο rock) με τους οποίους κυκλοφορήσανε το 2012 το LP "Νεκρή Ψυχή" και το 2015 το LP "Γυμνή Αλήθεια".
Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό E.P. και το 2017 κυκλοφόρησε δύο Digital Singles με τίτλους Σκιά / Λευκά Βουνά.
Τον Ιανουάριο του 2018 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο "Ο Ταξιδιώτης"
https://youtube.com/watch?v=4AYunabKa0Q&list=PLeSbJUUZn1svMU1MssNe8PD9e5u1SGzJY

Επίσημη Σελίδα:



Eliana One Woman Blues Band


Το project ''one woman band'' ξεκίνησε στο τέλος του 2016 από την Ελιάνα Νικολοπούλου. Πρόκειται για ένα project με καθαρά ακουστικό ήχο, που κινείται στους δρόμους της blues. Ο συνδυασμός της κιθάρας με το slide, της φωνής και του stompbox προσφέρουν έναν ανεπεξέργαστο ήχο με στοιχεία mississippi delta blues, gospel αλλά και επιρροές από άλλα μουσικά είδη.
Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ ''Sweet fellow'' με δίκο της υλικό.
Παρουσιάζεται σε διάφορους χώρους με ένα πρόγραμμα αποτελούμενο από διασκευές κομματιών αγαπημένων blues καλλιτεχνών αλλά και δίκου της υλικού.



Sounds For Some Other Order



Οι Sounds For Some Other Order είναι ένα instrumental  post rock συγκροτημα.
M
πορείτε να τους βρείτε παρακάτω:
facebook: 
https://www.facebook.com/soundsforsomeotherorder/




Λήδα Μανιατάκου


Η Λήδα Μανιατάκου είναι πολυοργανίστας μουσικός, συνθέτης, τραγουδίστρια, ηθοποιός και multimedia artist από την Αθήνα. Απόφοιτος του MFA Performance & Interactive Media Arts του Brooklyn College CUNY (ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright), του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Αθηνών και της Δραματικής Σχολής Σύγχρονου Θεάτρου Γ. Κιμούλη.
Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και το 2001 απεφοίτησε με Δίπλωμα Πιάνου (Άριστα Παμψηφεί) από το Ωδείον Νικόλαος Μάντζαρος. Είναι αυτοδίδακτη σε πολλά όργανα (κιθάρες, μπάσο, ακκορντεόν, ούτι, μαντολίνο, λαούτο, παραδοσιακά κρουστά, τζουρά κ.α.)

Η επαγγελματική μουσική της πορεία ξεκινά από τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια, αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις σε διαγωνισμούς νέων μουσικών ως σολίστ πιάνου και μέλος γνωστών ελληνικών χορωδιών. Αργότερα συμμετέχει σε ερασιτεχνικά γκρουπ τραγουδώντας, παίζοντας και γράφοντας μουσική. Από το 2004 ξεκινά την ενασχόλησή της με την ελληνική παραδοσιακή και την μικροτονική μουσική, φοιτώντας κοντά στους X. Τσιαμούλη, R. Daly κ.α.

Από το 1998 εμφανίζεται επαγγελματικά σε μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εξερευνώντας ένα ευρύ φάσμα της εγχώριας και της διεθνούς μουσικής - από τη metal, τη rock και τη jazz ως την έντεχνη, την παραδοσιακή και την ελληνική λαϊκή μουσική. Ταυτόχρονα μαθαίνει να παίζει πολλά συγκερασμένα και άταστα μουσικά όργανα, αναζητώντας τα όρια ανάμεσα στα διαφορετικά μουσικά είδη.

Το 2009 με τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη έρχεται σε σε επαφή με τη μουσική τεχνολογία, τα multimedia και τα Realtime Software, και συμμετέχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές performance ως performer, συνθέτης και sound designer. Επιστρέφοντας το 2012 στην Ελλάδα αρχίζει να συνθέτει ορχηστρική μουσική, μουσική για θέατρο, καθώς και τα πρώτα της τραγούδια.

Από το 2003 εργάζεται επαγγελματικά ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Συμπράτοντας κυρίως με το Εθνικό Θέατρο και το Φεστιβάλ Αθηνών κ Επιδαύρου, έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις και περιοδείες σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες (P. Stein, Π. Βούλγαρης, Ν. Μαστοράκης, Σ. Φασουλής, Σ. Χατζάκης, Δ. Λιγνάδης, Σ. Σπυράτου κ.α.) και συνθέτες/μουσικούς (M. Nyman, Σ. Κραουνάκης, Κ. Μαραβέγια, Μ. Μάτσας, Γ. Ζουγανέλης, Σ. Γασπαράτο κ.α.)

Από το 2015 συνεργάζεται με τη στιχουργό Ειρήνη Ψημίτη και βρίσκεται στη διαδικασία ηχογράφησης ενός κύκλου τραγουδιών με τον τίτλο "Περίεργες Μέρες".





Πάνος Σείκiλος



  Γεννημένος στο λιμάνι του Πειραιά, ο Πάνος Σείκιλος κουβαλάει μέσα του αρώματα και μνήμες γεμάτες παράδοση!
          Ρεμπέτικα ταξίμια και νταούλια από ραδιοφώνου, κούρνιασαν σαν φυλαχτό στη μουσική ψυχή του από νωρίς, ώστε ν’ ανθίσουν χρόνια μετά σε καιρούς που ο ίδιος το είχε ανάγκη... 

          Εν όψει του 2ου Σχολικού Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τέχνης και Αποδοχής, ο Πάνος Σείκιλος ερμηνεύει θησαυρούς της δημοτικής μας μουσικής, χωρίς ποτέ να ξεχνά τους κυνηγημένους αμανέδες της προσφυγιάς και το σύγχρονο έντεχνο τραγούδι. 
          Απ' της Πάργας τον ανήφορο ως τον Μανώλαρο, από το Μπιραλάχ και τους αμανέδες των τεκέδων, ως τα Μαλαματένια Λόγια και τα αντάρτικα, το παίξιμό του αφουγκράζεται ό,τι το πιο λαϊκό, ό,τι το πιο ανεπιτήδευτο. Όπως ακριβώς και τα πεζά, ή τα ποιήματά του.


** Δείτε την πρώτη μουσική συλλογή του Πάνου Σείκιλου, "Ψηφιδωτά και Ψίθυροι", στο: http://www.facebook.com/PSeikilos 



Tribal West




Diefree and the Jusu Foli Senegal Rythm



Quilombo



Η μπάντα κρουστών Quilombo απαρτίζεται από ένα πολυπληθές σύνολο ατόμων -με κατώτερο όριο αυτό των δώδεκα- που παίζουν ταυτόχρονα διαφορετικά κρουστά τα οποία σε συνδυασμό δίνουν ένα εκρηκτικό μουσικό αποτέλεσμα, Samba Batucada και Samba Reggae, ένα αμάλγαμα βραζιλιάνικου, αφρικάνικου, κουβανέζικου και φυσικά reggae ρυθμού. Αναπόσπαστο κομμάτι της μπάντας είναι η χορευτική κίνηση των μουσικών αλλά και η δυνατότητά τους να μετακινούνται εν ώρα παιξίματος προσφέροντας ένα εντυπωσιακό οπτικό-ακουστικό θέαμα. Η ένταση των κρουστών είναι από μόνη της αρκετή ώστε να μην χρειάζεται ηχητικός εξοπλισμός ή οποιαδήποτε άλλη υποδομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής 2020

Φέτος περισσότερο ίσως από άλλες φορές υπάρχει η ανάγκη να βγούμε με τα παιδια μας, οι δάσκαλοι και οι γονεύς στον δρόμο. Όταν εννοω δρόμ...